Røgfri arbejdstid

Røgfri arbejdstid betyder, at der ikke må ryges i arbejdstiden - hverken indendørs, udendørs eller uden for matriklen. Røgfri arbejdstid forebygger rygestart, fremmer rygestop og udelukker, at medarbejdere udsættes for tobaksrøg i arbejdsmiljøet. Se videoen med Rema1000, som er partner i Røgfri Fremtid.

Røgfri skoletid

Røgfri skoletid betyder, at der ikke må ryges i skoletiden - hverken på skolens område eller udenfor. Der er stærk evidens for, at skærpede rygeregler på skoler mindsker risikoen for, at børn og unge begynder at ryge. Klik her og læs mere om etableringen og erfaringerne med røgfri skoletid her eller se videoen med SUNDskolen, som er partner i Røgfri Fremtid.

Røgfri dagpleje

Røgfri dagpleje betyder, at der aldrig ryges i hjem, som er godkendt til dagpleje - heller ikke uden for dagplejens åbningstid. Røgfri dagpleje er den eneste måde at sikre børn i dagplejen et sundt indeklima uden tobaksrøg. Læs her, hvordan røgfri dagpleje bedst indføres i kommunen.

Røgfri boligforeninger

En almen boligafdeling er røgfri, hvis der ikke må ryges indenfor. Rygeforbuddet skal gælde både på indendørs fællesarealer og i de enkelte lejemål. Flertallet foretrækker et røgfrit hjem, men i hver tredje lejlighed i Danmark bliver beboerne udsat for naborøg. 

Røgfrit fritidsliv

Røgfrit fritidsliv betyder, at børn og unge kan færdes i idrætsforeninger, boldklubber, musikskoler, spejderbevægelser m.m. uden, de bliver udsat for tobaksrøg og synlig rygning.