Sådan bakker du op om en Røgfri Fremtid

Alle kan gøre noget aktivt og bidrage til kampen for at få færre børn og unge til at begynde at ryge. Det gælder uanset, om du er forælder, politisk interesseret eller bare er optaget af sagen. Rygning er den største enkeltårsag til kræft, og derfor er det vigtigt, at vi gør noget og står sammen.

Forældre

I 2021 lancerede Røgfri Fremtid en kampagne, der satte fokus på snakken mellem forældre og deres børn. Den er nemlig vigtigere, end mange tror.

Som forælder har du stor indflydelse på dit barns holdning til rygning. Hvis du er tydelig i din holdning og udtrykker, at du ikke ønsker, at dit barn ryger, er der mindre risiko for, at dit barn begynder at ryge.

Få inspiration og råd til, hvordan du sikrer, at dit barn ikke ryger her.

Partnere

Alle virksomheder og organisationer kan være partner i Røgfri Fremtid - både store og små. I Røgfri Fremtid er der mere end 200 partnere, der gør en stor forskel.

Som partner bakker man op om det fælles mål at skabe en røgfri fremtid for børn og unge. Partneren er med til at gøre en forskel, Hvordan I ønsker at bidrage til sagen er helt op til jer og jeres muligheder.

Få mere viden om og hjælp til, hvordan man bliver partner her. 

Frivillige

Jette er en af de frivillige i Rødovre Kommune, og hendes arbejde har resulteret i, at Rødovre nu har en lokal handleplan for, hvordan færre unge begynder at ryge.

Hvis du gerne vil engagere dig i sagen, kan du melde dig som frivillig i Kræftens Bekæmpelse og arbejde med tobaksforebyggelse. Frivillige gør en vigtig indsats og sætter rygning på dagsordenen i lokalområderne.

Du kan få hjælp til, hvordan du bliver frivillig her.

Privatpersoner

Som privatperson kan du også være med til at gøre en forskel for at skabe en røgfri fremtid. Alle dem, der ønsker at bakke op om sagen, kan være med til at bidrage.

Du kan bakke op om sagen ved at være med til at dele viden, nyheder og budskaber på sociale medier. Du kan blandt andet følge Røgfri Fremtid på LinkedIn, Facebook og Instagram eller bruge #RøgfriFremtid i egne opslag. 

Du kan finde vores Facebookside og engagere dig her.