TAK

Det er ikke så tit, at nogen siger tak til dem, der ryger. Men måske en lille tak faktisk er på sin plads.

Vi siger tak, for selv dem, der ryger, støtter en røgfri fremtid - 77 procent af dem, der selv ryger, ønsker ikke at give tobakken videre til deres børn og børnebørn. 

Nogen vil kalde det dobbeltmoral. Vi kalder det omtanke - og tak for den. For kun sammen kan vi undgå, at børn og unge begynder at ryge.

Når det kommer til en røgfri fremtid, er vi mange, der vil det samme. TAK til hver og én.

Tiden flyver

Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge. Og halvdelen af dem, der bliver ved, ender med at dø af det.

Sådan har det været i mange år, så der er ingen grund til at tro, at det ændrer sig. Medmindre vi selv ændrer noget.

Alle ved, hvor farligt det er at ryge. Så det er ikke oplysning, der kan få færre børn og unge til at tænde den første cigaret.

Det er vores fælles ansvar at sætte handling bag ønsket om en røgfri fremtid. Hvis vi ikke vil give tobakken videre til den næste generation, må vi vise, at vi er mange, der vil det samme.

Vis din støtte til Røgfri Fremtid, og lad os ændre fremtiden sammen. Der er brug for handling nu!  

Find inspiration til deltagelse i kampagnen

Nej

Snotforvirrede egocentrikere. Sløve, asociale og overfladiske nej-hatte.

Unge skal høre meget, bare fordi de gør tingene på en ny måde.

De er vokset op med smartphones og har verden for deres fingerspidser. 

Det er generationen for hvem fravalg er det vigtigste valg, de nogensinde kommer til at tage.

 Vi hylder unge for at være i deres livs bedste nej-form. Nej til at stå op. Nej til at gå i seng. Nej til at gå med hunden. Nej til at blive klippet. Og forhåbentlig også nej til cigaretter.

Så længe I siger NEJ, er der håb!

Kampagnen blev lanceret 28. september 2017 og relanceret 16. september 2018. Læs pressemeddelesen 'Unge ønsker en røgfri fremtid'.

Talen

Skal vores børn virkelig lære at ryge?

"Jeg har spurgt alle dem i nulte klasse og alle dem i min søsters børnehave – og de har ikke lyst til at ryge. Ikke en eneste! Alligevel har jeg læst, at der hver dag er 40 af de store, der starter. Så hvorfor gør I ikke noget?"

Sådan spørger en lille dreng i den første kampagnefilm fra Røgfri Fremtid. Filmen var startskuddet til ’Røgfri Fremtid’, et partnerskab, der med nye metoder gør op med det faktum, at 40 børn og unge hver dag begynder at ryge.

Filmen blev lanceret 31. maj 2017. Læs pressemeddelelsen Skal vores børn virkelig lære at ryge?

Deltag i kampagner

Vær med i bevægelsen

For at nå ud til danskerne har vi brug for en fælles indsats. Her er det især frivillige og vores partnere, der gør forskellen. Og alt skal i spil. Events, lokale aktiviteter, digital involvering og meget mere.

Vi skal ikke acceptere, at 40 børn og unge begynder at ryge hver dag. Vores fælles opgave er at få danskerne til at forstå, at de er bevægelsen Røgfri Fremtid. Det er os danskere, sammen, der skal gøre en forskel. Røgfri Fremtid er en folkesag, hvor vi sammen tager ansvar og sikrer børnenes ret til at vokse op uden røg.

Med kampagner skal vi tydeliggøre, at vi er mange, der ønsker en røgfri fremtid. Sammen kan vi undgå at give tobakken videre til den næste generation.

Vil I være med til at lave events eller sprede budskaber digitalt?

Samarbejde mellem frivillige og partnere

Der er mange steder, hvor I kan arbejde med Røgfri Fremtids kampagner i lokalområdet.

For at nå frem til en røgfri fremtid i 2030 skal den folkelige opbakning vokse, så mange flere arbejder for et samfund uden røg. Derfor er netværk, lokalkendskab og lokale indsatser helt afgørende i forbindelse med kampagner.

Som frivillige og partnere i samme lokalområde kan I gå sammen og plante ideen om en røgfri fremtid hos mange mennesker i jeres lokalområde.

Fælles lokale aktiviteter kan sætte gang i debatten om en røgfri generation.

Til alle kampagner bliver der udviklet et inspirationskatalog, som giver inspiration til, hvordan I sammen kan skabe synlighed lokalt.

Vær med på Facebook

På Facebook står vi sammen om, at vi ikke vil give tobakken videre til den næste generation.

9 ud af 10 danskerne er enige i, at vi ikke skal give tobakken videre til vores børn og børnebørn, men lige nu er der kun 13 %, der tror på, at det kan lade sig gøre.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Det er vores fælles ansvar at sætte handling bag vores ønske om en røgfri fremtid. Lad os vise, at vi er mange, der vil det samme på Røgfri Fremtid Facebook. 

I er naturligvis velkomne til at kontakte os, hvis I ønsker inspiration og gode råd til, hvordan I kan arbejde med sagen gennem digital involvering. Se kontaktoplysninger nederst på siden. 

Er I ikke partner endnu?

I dag er vi over 200 partnere i Røgfri Fremtid. Vil du være med til at gøre Danmark røgfrit? Så kontakt partner@roegfrifremtid.dk

Som partner er du en del af Røgfri Fremtids DNA. Du kan sætte de rammer, du mener, forebygger rygestart. Du kan fremme røgfri miljøer, der kan få flere til at lykkes med at holde op med at ryge. Du kan inspirere til et liv uden tobak.

Læs mere her